The Influence of Objective Financial Well-Being on Life Satisfaction - Halandová, Katarína, 1999-
V posledných rokoch sa na celom svete stále zvyšuje dôležitosť finančného blahobytu ako konečného cieľa finančného vzdelávania. Finančná pohoda znamená schopnosť udržať si súčasný a želaný životný štandard v súčasnosti aj v budúcnosti spolu s finančnou slobodou. Skúmame vzťah medzi objektívnym blahobytom (zachyteným pomerom likvidity, pomerom dlhu k aktívam, pomerom dlhu k príjmu) a sebahodnotením životnej spokojnosti pomocou údajov prieskumu financií a spotreby domácností ( HFCS) zo Slovenska v rokoch 2017 a 2021.