Social and Political Aspects of the Periphery. A Case Study of the Central European Region - Šaradín, Pavel
Každá krajina má špecifické regióny, ktoré sa líšia najmä sociálnymi, demografickými, kultúrnymi a ekonomickými aspektmi. Predmetom nášho záujmu je štúdium periférneho prostredia, ktoré prešlo v 20. storočí niekoľkými migračnými premenami, ktoré ho ovplyvnili až do súčasnosti. Z tohto dôvodu sa Sudety stali predmetom nášho výskumného záujmu.