Verejné prostriedky v obci - Macháčová, Tatiana
Verejné prostriedky sú definované ako financie, s ktorými hospodári daný subjekt verejnej správy. V nadväznosti na normatívne právne akty sa príspevok venuje spôsobu nakladania s verejnými prostriedkami ako napríklad: účelnosť a časovosť použitia dotácií, ich hospodárnosť, efektívnosť a účinnosť. Najčastejšie porušenia pravidiel správneho rozpočtovania.