Rekondičný pobyt - Tichý, Miroslav
Nebezpečenstvá číhajúce na zamestnancov na pracovisku sú škodlivé a nebezpečné faktory pracovného procesu a pracovného prostredia, ktorých účinky ohrozujú život zamestnancov alebo ich zdravie a môžu ich poškodiť. Sú nimi napr. nadmerná hmotnosť manipulovaného bremena, nadmerná fyzická alebo psychická záťaž, chemikálie a podobne. V mnohých prípadoch ide o chorobu z povolania a preto majú zamestnanci nárok na rekondičný pobyt.