Green Jobs: Barriers and Drivers in the EU - Streimikis, Justas
Existuje mnoho prekážok rozširovania zelených pracovných miest v EÚ spojených s kultúrnymi, ekonomickými, organizačnými, politickými, technologickými, technickými, sociálnymi a behaviorálnymi prekážkami. Medzi hlavné hnacie sily vytvárania zelených pracovných miest patria sociálne normy a pravidlá, politiky riadenia, kultúrne hodnoty, demografické údaje, sociálno-ekonomická inklúzia, technické a technologické prvky atď.