Determinants of the Bank Stability: Evidence of the Czech Republic - Kostka, Jan
Odhad determinantov stability bánk v českom bankovom sektore. Meraný vplyv vybraných špecifických a makroekonomických premenných na bankovú stabilitu pomocou Z-skóre sa skúma pomocou ekonometrickej analýzy. Pomocou generalizovanej metódy momentov (GMM) sa zistilo, že medzi determinanty ovplyvňujúce stabilitu banky patrí pomer klasifikovaných úverov k celkovým úverom banky, kapitalizácia a miera inflácie.