Ženy zarábajú výrazne menej - Alenová, Gabriela
Diskriminácia v mzdovom ohodnotení na základe pohlavia trápi nielen Slovensko - podľa štatistík zarábajú ženy v EÚ v priemere približne o 13 percent menej než muži, u nás je tento rozdiel bez mála 18 percent. EÚ chce preto zmierniť nerovnosť mužských a ženských miezd novou smernicou.