Vzgljad v budušeje. MAPRJAL ruka ob ruku s nacionaľnymi associacijami rusistov - Borisova, Ekaterina, 1971-
Skúmanie činnosti Asociácie rusistov Slovenska (ARS), ako aj nácvik tvorby učebníc pre bilingválne a bežné gymnáziá. Aktuálne úlohy ARS (tvorba učebníc pre množstvo predmetov, spolupráca so slovenskými univerzitami), ako aj ťažkosti, s ktorými sa členovia tohto združenia stretávajú pri svojej činnosti (nedostatok odborne orientovaných informácií, nedostatok priestoru na výmenu názorov a skúseností s organizáciami rusistov v iných krajinách). Možné spôsoby a perspektívy rozvoja spolupráce MAPRJAL (Medzinárodná asociácia učiteľov ruského jazyka a literatúry) s ARS a združeniami ruských vedcov v iných krajinách.