Regresia pomocou metódy podporných vektorov: Nástroj pre presné a robustné predikcie - Bednařík, Andrej, 1998-
Tento príspevok je zameraný na Support Vector Regression (SVR), pokročilú metodológiu strojového učenia pre riešenie regresných problémov v rôznych aplikáciách. SVR vychádza z algoritmov Support Vector Machine, využíva podporné vektory na modelovanie prediktívnych funkcií, ktoré minimalizujú chyby predikcie v rámci preddefinovaného prahu. Tento robustný mechanizmus umožňuje vysokú presnosť aj pri komplexných a šumivých dátových súboroch. Príspevok rieši princípy, metódy a aplikácie SVR, pričom zdôrazňuje prispôsobivosť na nelineárne problémy prostredníctvom kernelových metód a využitie.