Exekučná efektívnosť použitia v jazyku integrovaných dopytov v aplikácii vytvorenej v jazyku C# - Košťál, Igor, 1962-
V mnohých aplikáciách musí programátor implementovať rôzne vyhľadávacie a usporiadavacie algoritmy. Častokrát tieto algoritmy vykonávajú zložitejšie vyhľadávanie a usporiadavanie, napr. vyhľadávajú študentov v ich zozname podľa rozsahu bodov na ubytovanie, ktoré dosiahli a v týchto skupinách ich usporiadavajú podľa týchto bodov alebo podľa priezviska. Takéto vyhľadávanie a usporiadavanie je možné vykonať pomocou usporiadavacích a vyhľadávacích metód aplikácie, bez použitia v jazyku integrovaných dopytov, alebo pomocou týchto dopytov. Zaujímalo nás, ktorý z týchto spôsobov vyhľadávania a usporiadavania je exekučne efektívnejší a vhodnejší pre uvedené vyhľadávanie a usporiadavanie najmä vo väčších, napr. v 2000-položkových súboroch dát študentov, v aplikácii vytvorenej v jazyku C#. Výsledky experimentu, v ktorom skúmame exekučnú efektívnosť usporiadavania a skupinového vyhľadávania pomocou vyhľadávacích a usporiadavacích metód a zdrojového kódu aplikácie, bez použitia v jazyku integrovaných dopytov, a pomocou týchto dopytov, sú uvedené v článku.