Prestávky a odpočinok v práci u dohodárov - Hrtánek, Ladislav
Zamestnanci pracujúci na dohodu majú právo na prestávky v práci, a aj tomu zodpovedajúci odpočinok. Právna úprava prestávok v práci a práva na odpočinok je pritom daná kogentnou právnou úpravou, ktorá musí byť bezvýhradne rešpektovaná. Zabezpečenie prestávok v práci a odpočinku dohodárov je súčasťou ich práva na uspokojivé pracovné podmienky pri výkone závislej práce. V prípade nerešpektovania prestávok v práci môžu dohodári podať podnet nielen zamestnávateľovi, ale ja na inšpektorát práce. Je rešpektovanie prestávok v práci a právo na odpočinok dohodárov vymožiteľné súdnou cestou?