Consumers’ Opinions on the Usefulness, Understandability, and Reliability of Product Claims on Natural Cosmetics Packaging - Kozik, Natalia
Obal a jeho integrálne prvky môžu byť jedným z nositeľov tvrdení o produktoch, ktoré často nabádajú spotrebiteľov k nákupu kozmetiky a mnohí sa na základe nich rozhodujú o nákupe. Existuje preto tendencia uvádzať na obaloch čoraz väčší počet tvrdení; tieto by podľa požiadaviek mali byť užitočné, zrozumiteľné a spoľahlivé. Tento článok si kladie za cieľ zistiť dôležitosť informácií uvádzaných na obaloch pri nákupe prírodnej kozmetiky v porovnaní s inými obalovými prvkami a posúdiť užitočnosť, zrozumiteľnosť a spoľahlivosť vybraných skupín tvrdení o produktoch uvádzaných na obaloch prírodnej kozmetiky.