The Slovak Organic Food Market: Development of Organic Agricultural Area, Organic Agricultural Production and Sales of Packaged Organic Food - Jarossová, Malgorzata Agnieszka, 1978-
Rastúci záujem spotrebiteľov o zdravý životný štýl a vyššiu kvalitu produktov ovplyvňuje dynamický rozvoj biopotravín nielen v Európskej únii, ale aj na celom svete. Postupne sa uberá k dôveryhodnosti a transparentnosti výrobcov, čerstvosti v potravinárskom priemysle a prirodzenosti produktov, ktoré vyrábajú. Ekologická výroba je celkový systém riadenia fariem, výroby potravín a jej vplyvu na životné prostredie (ochrana prírodných zdrojov a uplatňovanie prísnych noriem v oblasti životných podmienok zvierat a výroby).