Testovanie duševného zdravia s využitím Deep Learning - Schmidt, Peter, 1968-
Tento výskum sa zameriava na vývoj inovatívneho programu na detekciu stavu mentálneho zdravia, špecificky depresie, pomocou metód strojového učenia. Metodika spočíva v monitorovaní mimiky človeka prostredníctvom kamery, pričom reakcie na zobrazované obrázky poskytujú údaje o emočnom stave. Využitím technológií Deep Learningu, systém umožňuje naučiť algoritmus rozpoznávať emočné reakcie a identifikovať potenciálne odchýlky, ktoré môžu naznačovať psychické problémy ako depresiu. Táto technológia má potenciál pre včasnú diagnostiku a intervenciu, čo je kľúčové pre efektívnu liečbu depresie a prispôsobené terapeutické zásahy, čím by sa mohla zlepšiť kvalita života postihnutých jedincov.