Mohou obnovitelné zdroje nahradit konvenční spalovací elektrárnu? - Dušková, Petra
Vyrovnané náklady na elektrinu (LCOE) vyjadrujú špecifické náklady na výrobu elektriny konkrétnej elektrárne. Pri porovnaní LCOE čoskoro nahradených domácich uhoľných elektrární, obnoviteľné zdroje energie (OZE) so zásobníkom a jadrovej elektrárne s prečerpávacím zásobníkom vychádza jadrová možnosť na prvé miesto vďaka svojim výhodám, keď sa berie do úvahy doba špičkového využitia.