Je dosažení uhlíkové neutrality průmyslu reálné? - Souček, Ivan
Európska komisia zverejnila 27. januára 2023 dokument Prechodná cesta pre chemický priemysel. Jeho čiastkové parametre a ich číselné vyjadrenia sú založené na veľmi ambicióznych predpokladoch a ich realizovateľnosť je otázna.