Rizika umélé inteligence v marketingu - Nezmar, Luděk
Umelá inteligencia v marketingu prináša významné riziká, ktoré by mohli ovplyvniť značky, spotrebiteľov a trh. Kľúčové obavy zahŕňajú potenciálne zaujatosti a diskrimináciu, ak sú systémy AI trénované na údajoch o historických predsudkoch, čo vedie k nespravodlivému vylúčeniu alebo zacieleniu na demografické skupiny. Mohlo by to poškodiť dôveru spotrebiteľov a povesť značky. Etické problémy a problémy s právnymi predpismi vznikajú z obsahu generovaného AI, ktorý môže neúmyselne porušovať zákony o autorských právach.