Colour Idioms and Business English Terms - Maierová, Eva, 1965-
Článok sa zameriava na idiómy obsahujúce prvok farby, ktoré sa stali ekonomickými a obchodnými pojmami. Analýza týchto pomenovacích jednotiek je založená na korpuse 140 idiómov obsahujúcich jedenásť rôznych farieb, extrahovaných zo slovníkov obchodnej angličtiny. Sústreďuje sa na sémantiku týchto výrazov, berúc do úvahy ich figuratívnosť, ako aj symbolický charakter farieb. Na základe zistení, že tento proces pomenovávania je produktívny, sú navrhnuté metódy na začlenenie farebných idiómov do výučby angličtiny na špecifické akademické účely.