Zdaňovanie cien a výhier u zamestnancov - Valterová, Ivana
Ceny a výhry vymedzené v zákone o dani z príjmov sú za určených podmienok oslobodené od dane. Špecifickú skupinu tvoria ceny a výhry prijaté zamestnancom, ktorý sa zúčastnil súťaže vyhlásenej svojím zamestnávateľom. Pokiaľ nespĺňajú podmienky pre oslobodenie od dane, považujú sa za príjmy zo závislej činnosti a zdania sa preddavkovo. Zamestnancovi sa zdaní aj prípadná výhra jeho manželky a vyživovaných detí.