Hybridné hrozby vo finančnom systéme a možnosti nových technológií v boji proti týmto hrozbám - Jančíková, Eva, 1960-
Rozvoj nových technológii v posledných rokoch zásadným spôsobom ovplyvnil bezpečnostú situáciu vo svete. K sektorom, ktoré boli najviac ovplyvnené technologickými zmenami, môžeme zaradiť finančné systémy, hlavne bankovníctvo. Bankový sektor prispôsobuje ponuku svojich produktov novým inovatívnym technológiám, ktoré sú na jednej strane vystavené hybridným hrozbám a na strane druhej práve nové technológie môžu pomáhať v boji proti týmto hrozbám. Cieľom tohto príspevku je definovať vplyv nových produktov a technológií na postupy bánk v boji proti hybridným s využitím skúseností z boja proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu a porušovaniu sakncií.