Random vs. SMOTE Oversampling: Which Enhances Bankruptcy Prediction More? - Vojtasová, Mária, 1997-
Modely predpovedajúce firemné zlyhanie a pravdepodobnosť finančnej nestability. Rizikové faktory krachu podnikov medzi malými a strednými podnikmi (MSP), ktoré sa zaoberajú podnikateľskou činnosťou na Slovensku, so zameraním sa na porovnanie metód náhodného (random) a SMOTE oversamplingu. Na efektívne predvídanie zlyhania spoločnosti je nevyhnutné vyhodnotiť celý rad finančných ukazovateľov z rôznych kategórií, ktoré môžu poskytnúť cenné informácie o finančnom zdraví spoločnosti.