Unlocking Efficiency: Assessing the Impact of PromptPay on Government Operations and Financial Transactions in Thailand - Panyagometh, Aweewan
Cieľom tejto štúdie je pochopiť, ako systémy elektronických platieb zvyšujú efektívnosť vlády znížením korupcie a zvyšovaním ekonomickej výkonnosti. Náklady a prínosy (CBA) spojené s Promptpay boli zhromaždené z rôznych dôveryhodných zdrojov od jeho spustenia v roku 2016. CBA je základným nástrojom používaným v rôznych oblastiach na hodnotenie realizovateľnosti projektov, politík a intervencií. Štúdia sa zameriava na tri hlavné funkcie PromptPay: elektronické darovanie, vrátenie daní, elektronické sociálne zabezpečenie a ďalšie funkcie. Tento výskum prispieva k pochopeniu výhod národného systému elektronických platieb pre spoločnosť.