How CBDCs Are Shaping Foreign Trust in the EU: Exploring Acceptance Trends - Mkiyes, Hussein, 1996-
Tento článok skúma perspektívy cudzincov s pobytom v Európskej únii (EÚ) k digitálnym menám, pričom pozornosť venuje najmä tým z Maďarska, Poľska, Českej republiky a Slovenska. Porovnávame postoje a informovanosť v zahraničí a doma prostredníctvom prieskumov realizovaných v členských krajinách EÚ vrátane Maďarska, Poľska, Českej republiky a Slovenska.