Príspevok na športovú činnosť - Sýkora, Jozef
Základná zásada pri poskytovaní športových príspevkov znie, v zmysle zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonníka práce v znení neskorších predpisov, že zamestnávateľ môže poskytnúť zamestnancovi príspevok na športovú činnosť dieťaťa. Motiváciou zamestnávateľa na poskytnutie príspevku na športovú činnosť dieťaťa je jeho oslobodenie od platenia daní a odvodov zamestnancom aj zamestnávateľom. Ide teda o zaujímavý benefit, ktorý nebude podliehať dani ani odvodom, ako by to bolo napríklad pri zvýšení mzdy.