Daň za užívanie verejného priestranstva - Ivanáková, Daniela
Ustanovenia § 30 a § 36 zákona č. 582/2024 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady upravujú daň z verejného priestranstva. Podľa tohto ustanovenia dani podlieha osobitné užívanie verejného priestranstva. Vymedzuje sa pojem verejného priestranstva a jeho osobitné užívanie. Predmetom dane je aj dočasné parkovanie motorového vozidla na vyhradených parkoviskách umiestnených na verejnom priestranstve.