Brazil: “A Revived Jaguar” in the Stock Market? - Janubová, Barbora, 1991-
Brazíliu možno označiť za takzvaného jaguára na finančných trhoch podľa latinskoamerickej divej mačkovitej šelmy. Odborníci majú tendenciu prirovnávať Brazíliu a ďalšie krajiny latinskoamerického regiónu k jaguárom v čase ich ekonomického úspechu. Toto označenie sa často používa v odbornej diskusii a pri porovnávaní ekonomík Latinskej Ameriky a Juhovýchodnej Ázie (označovaných ako draci), najmä pri hodnotení ich ekonomickej histórie.