The Formation of Concepts in the Microfinance Discourse - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Jedným z najdôležitejších diskurzov vo všeobecnejšom diskurze o rozvoji je diskurz o mikrofinanciách. Je postavená na myšlienke, že človek sa môže pozdvihnúť z chudoby, ak mu požičia peniaze. Zodpovednosť odteraz leží na jeho pleciach. Táto všeobecná myšlienka je veľmi príťažlivá pre neoliberálnu perspektívu, ktorá vníma aktérov trhu ako všeobecne zodpovedných za svoj osud.