Foreign Economic Strategy of Ukraine with Benelux Countries in the Conditions of Modern Challenges: Regulatory Aspect - Karpenko, Lidiia
Ekonomická diplomacia v súčasnosti najplnšie charakterizuje vzťah politiky a ekonomiky v medzinárodných aktivitách. Ekonomická diplomacia je prirodzený jav v medzinárodných vzťahoch, ktorý je výsledkom stále rastúcej úlohy a účelu ekonomických faktorov v medzinárodných vzťahoch. Existujú vierohodné dôkazy, že v niektorých krajinách diplomati venujú až 60 % svojho času ekonomickým otázkam.