Effective Anti-Corruption Policy of Ukraine in the Coordinates of Digital Transformation: Foreign Experience - Zubro, Tetyana, 1975-
Miera korupcie pokrýva všetky sféry spoločenského života a odráža stav sociálneho organizmu. Je to výsledok spoločenských trendov a javov v politike, ekonomike a rozvoji štátu. Aj vo vyspelých demokratických krajinách sveta sa tento negatívny deštruktívny jav stal bežným. To má nepochybne zlý vplyv na rozvoj zdravých sociálnych vzťahov.