Group Identity and Relation-Specific Investment: An Experimental Investigation - Morita, Hodaka
Problém zdržania sa pri investovaní zohral ústrednú úlohu pri štúdiu firemných hraníc, ktoré sú základným prvkom ekonomického štúdia organizácií. Študovanie predtým nepreskúmaného mechanizmu, pomocou ktorého by integrácia medzi dvoma stranami mohla vyriešiť problém. Domienka, založená na teórii sociálnej identity hovorí, že skupinová identita posilňuje altruistické preferencie agentov voči členom skupiny, čo pomáha vyriešiť problém zdržania sa investovania. Experiment potvrdil naše dohady.