Transformation of the State-Capital Relationship over Public Land in Turkey - Gülöksüz, Elvan
Článok analyzuje meniacu sa úlohu štátu v rozvoji verejnej pôdy a jej nových vzťahov s kapitálom. Týmto spôsobom štát riadi rozvoj miest a rozdeľovanie pozemkovej renty. Zároveň prostredníctvom verejno-súkromných partnerstiev vedených podnikateľskými štátnymi agentúrami a štátnymi spoločnosťami, sa podieľa aj na výrobe, obchode a financiách.