Bicykel a kolobežka ako prostriedky dochádzky do zamestnania podľa SODB 2021 - Chromeček, Andrej
Dochádzka do zamestnania je jedným zo základných druhov priestorového pohybu obyvateľstva. Cieľom príspevku je poukázať na špecifické charakteristiky osôb využívajúcich na tento účel bicykel alebo kolobežku podľa zistení zo sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021. Ťažiskom štúdie je pri tom zhodnotenie priestorovej distribúcie cyklistiky a kolobežkovania na úrovni okresov Slovenska a osobitná pozornosť je venovaná prekonávanej vzdialenosti pomocou týchto dopravných prostriedkov.