Pochopení a řešení greenwashingu v bankovním sektoru EU
Greenwashing sa stal zásadným problémom v kontexte globálneho tlaku na udržateľnosť. Tento termín označuje prax, kedy spoločnosti, vrátane finančných inštitúcií, poskytujú zavádzajúce informácie o svojich environmentálnych praktikách alebo o udržateľnosti svojich produktov. Tento jav podkopáva dôveru spotrebiteľov a bráni skutočnému úsiliu o udržateľnosť. Európsky bankový úrad (EBA) si uvedomuje význam tohoto problému a v reakcii na žiadosť Európskej komisie vydal rozsiahlu správu o pokroku práve v tejto oblasti.