Natural Resources and the Underground Economy: A Cross-country Study in ASEAN Using Bayesian Approach - Nguyen, Thach Ngoc
Cieľom súčasného výskumu je doplniť existujúcu literatúru o analýzu spojenia medzi bohatými prírodnými zdrojmi a rozsahom tieňovej ekonomiky. Aplikovaním Bayesovej lineárnej regresie výsledky odhaľujú, že bohatstvo zdrojov výrazne negatívne ovplyvňuje tieňový ekonomický sektor. To znamená, že národy bohaté na zdroje inklinujú k menšiemu rozsahu neformálnej ekonomiky.