Spatial Patterns of European Innovation: A Spatial Econometric Approach with Technological Proximity Weights - Furková, Andrea, 1975-
Zaoberanie sa priestorovým ekonometrickým rozborom 220 európskych regiónov. Výsledky podporili predpoklad priestorovej diferenciácie parametrov modelu a naznačili, že regionálne inovačné aktivity nemajú len lokálny charakter a to v takmer polovici regiónov. Technologická podobnosť regiónu sa javí ako významný stimulačný faktor inovácie pre regióny, ktoré nepatria medzi top inovátorov.