Minimálna mzda v priebehu rokov na ceste k štvorcifernému číslu - Solej, Rastislav, 1997-
Minimálna mzda je zákonom určená suma, ktorá zabezpečuje, že žiaden zamestnanec nebude pracovať za menej ako je stanovená suma. V súčasnosti k 1. januáru 2024 bola táto suma stanovená vo výške 750 EUR. Historický vývoj minimálnej mzdy na Slovensku. Prepočet minimálnej mzdy na dnešné hodnoty peňazí a posúdenie jej pomeru k priemernej mzde. Porovnanie minimálnej mzdy s priemernými mzdami a tempo rastu minimálnej mzdy na Slovensku a v Európskej únii.