Transakčné náklady - cena za kvalitný register darcov - Brokešová, Zuzana, 1985-
Neziskové organizácie zohrávajú kľúčovú úlohu pri podpore charitatívnej činnosti a riešení naliehavých spoločenských problémov, ako aj pri poskytovaní špecializovaných zdrojov na pomoc tým najzraniteľnejším. Dobrovoľné dary a dobrovoľnícke činnosti sú kľúčovým prvkom pre existenciu a fungovanie týchto organizácií. Spoločnou výzvou pre tieto subjekty je neexistencia riadneho trhu a nevyhnutná koordinácia dopytu a ponuky. Finančné i nefinančné dary je potrebné alokovať efektívnym spôsobom. Nástrojom, ktorý je na túto koordináciu možné využiť, je register. Predstavenie možností, ako môžu registre zvýšiť efektívnosť darcovstva a zároveň ovplyvniť spokojnosť s charitatívnym darcovstvom.