Európska vodíková banka je príležitosťou aj pre slovenské firmy - Kvasňovský, Richard
urópska vodíková banka (EHB) má ambíciu zdynamizovať trh s vodíkom v EÚ, tak, aby do roku 2030 dokázal vyrobiť 10 miliónov ton vodíka ročne. Pre starý kontinent je výroba takéhoto množstva nateraz nedosiahnuteľná méta, no do roku 2030 by to, podľa Európskej komisie, mal byť splniteľný cieľ. Návrh Komisie v decembri Európsky parlament posúdil a zmenil aj vďaka pripomienkam svojho spravodajcu a slovenského europoslanca Roberta Hajšela.