Výdavky na aktívne opatrenia pre uchádzačov o zamestnanie. Sú efektívne alebo je to „čierna diera“? - Pozsonyiová, Natália, 1990-
Aktívne opatrenia služieb zamestnanosti sa považujú za veľmi dôležité pri navrátení nezamestnaných späť na trh práce. Avšak na efektivitu výdavkov, ktoré sú vynakladané zo zdrojov EÚ a štátneho rozpočtu, sa už pozerá menej. Efektivita výdavkov na aktívne opatrenia pre uchádzačov o zamestnanie v krajinách strednej Európy.