Trhy s plynom boli za posledné roky bezprecedentne volatilné, ruské dodávky môže reálne nahradiť len LNG - Jurkovič, Peter
rhy s plynom zaznamenali za posledné štyri roky bezprecedentnú volatilitu, ktorá prispela k deštrukcii časti dopytu. Ten však zostáva naďalej vysoký a jedinú reálnu možnosť, ako nahradiť stratené ruské dodávky predstavuje skvapalnený zemný plyn. Po prudkom znížení tokov z Ruska zohrávajú plávajúce terminály absolútne kritickú a kľúčovú úlohu v schopnosti Európy diverzifikovať zdroje. Aj tieto názory prezentovali na workshope Slovenského plynárenského a naftového zväzu „Aktuálny vývoj na trhu so zemným plynom a LNG“ experti z právnickej kancelárie Squire Patton Boggs, člena SPNZ, a poradenskej spoločnosti Berkeley Research Group.