Is Taxation Important for the Allocation of FDI in EU Countries? - Pavel, Jan
Výška priamych zahraničných investícií (PZI) naznačuje atraktivitu krajiny pre zahraničných investorov. Môže však odrážať aj daňové výhody poskytnuté prijímajúcou krajinou alebo dosiahnuteľné kombináciou daňových pravidiel štátu investora a prijímajúcej krajiny. Ak tieto výhody predstavujú príležitosť na agresívne daňové plánovanie, vedie to k presunu ziskov, s ktorým sa medzinárodné organizácie a ich členovia snažia bojovať.