Vyhlasovanie mimoriadnej situácie a stavu núdze v tepelnej energetike z hľadiska obce - Balog, Boris
Zákon č. 657/2004 Z.z. o tepelnej energetike v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o tepelnej energetike") upravuje podmienky podnikania v tepelnej energetike ako v sieťovom odvetví. Toto sieťové odvetvie sa ale od iných energetických sieťových odvetví odlišuje v tom, že nemá celoštátny, resp. nadregionálny charakter, ale má miestny, resp. lokálny charakter a je obmedzené spravidla na územie jednej obce, či dokonca iba jej časti.