Centrálne verejné obstarávanie a spoločné verejné obstarávanie - Katkovčin, Maroš
Príspevok sa venuje problematike možností využitia postupov spoločného obstarávania podľa zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len "ZVO"), ktoré sa vo všeobecnosti môže realizovať ako centrálne verejné obstarávanie (§ 15 ZVO), príležitostné spoločné verejné obstarávanie (§ 16 ZVO), prípadne cezhraničné verejné obstarávanie (§ 17 ZVO). V rámci tohto príspevku sa autori osobitne venujú vybraným aspektom centrálneho verejného obstarávania a spoločného verejného obstarávania ako najpoužívanejším formám postupov spoločného obstarávania podľa ZVO zo strany verejných obstarávateľov [1], a to s cieľom poukázať na dobrú prax a prípadné riziká aplikácie týchto postupov verejného obstarávania.