Úraz zamestnanca na podujatí organizovanom zamestnávateľom - Mičudová, Tatiana
Problematika pracovných úrazov, vrátane tých, ku ktorým dôjde počas teambuildingov, športových aktivít a iných podujatí organizovaných zamestnávateľom. Definícia pracovného úrazu podľa súvisiacich zákonov a ďalších predpisov, ako aj podmienok, za ktorých možno úraz počas firemných akcií považovať za pracovný úraz. Povinnosti zamestnávateľa pri zabezpečení bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP), ako aj postupu pri vyšetrovaní a hlásení pracovných úrazov. Analýza judikatúry týkajúcej sa kategorizácie úrazov na oficiálnych a neoficiálnych firemných akciách. Zodpovednosť zamestnávateľa za škody vzniknuté v dôsledku pracovných úrazov a možnosti odškodnenia postihnutých zamestnancov.