Volatility in the US Renewable Stock During 2004-2022 - Tabaček, Jakub, 1991-
V tomto článku sme zisťovali vplyv pozornosti na volatilitu cien akcií na vzorke časových radov vybraných cien akcií denných údajov za obdobie osemnástich rokov medzi rokmi 2004 - 2022. Aj keď volatilita je zvyčajne modelovaná len štatistickými premennými bez ekonomická interpretácia, ako sú jeho predchádzajúce hodnoty, vedecké štúdie naznačujú, že využitie pozornosti investorov v týchto modeloch je štatisticky aj ekonomicky významné.