Triedenie účtovných jednotiek v roku 2024 - Novotná, Ľudmila
Povinnosť zatriedenia účtovných jednotiek do veľkostných skupín mikro, malá a veľká účtovná jednotka je ustanovené v § 2 ods. 5 až 15 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov. Koho sa zatriedenie do veľkostných skupín týka? Zatriedenie novovzniknutej účtovnej jednotky. Existujúce účtovné jednotky a zmena zatriedenia. Účtovné jednotky, na ktoré sa triedenie nevzťahuje.