What moves markets? - Kerssenfischer, Mark
Kľúčovou otázkou v makrofinanciách je, do akej miery makrosprávy ovplyvňujú ceny aktív. Odpovedať na túto otázku je ťažké, pretože ceny aktív a makropremenné sú endogénne, pohybujú sa súčasne a obe sú poháňané inými – potenciálne nepozorovateľnými – faktormi.