The roles of price points and menu costs in price rigidity - Knotek II, Edward S.
Makroekonomické modely často vytvárajú nominálnu cenovú nepružnosť prostredníctvom nákladov na menu. V databázach skenerov tvoria dve tretiny cien cenové body zahrnuté do deviatich konečných cien; po ukončení predaja sa ceny po predaji vrátia na úroveň pred predajom viac ako tri štvrtiny času; a takáto spomienka na predaj je silnejšia, ak predpredajná cena bola cenovým bodom.