Slovensko znížilo počas zimy spotrebu zemného plynu takmer o pätinu - Kvasňovský, Richard
Slovensko počas zimnej vykurovacej sezóny znížilo spotrebu zemného plynu o takmer 18% v porovnaní s päťročným priemerom. Vyplýva to z údajov Slovenského plynárenského dispečingu. „K zníženiu spotreby zemného plynu prispeli dva hlavné faktory. Teplejšie počasie o takmer jeden stupeň v porovnaní s päťročným priemerom prispelo k zníženiu takmer tretinou. Väčší vplyv, až 70 percent, však mali úspory spotreby alebo zníženie výroby,“ konštatoval prezident Slovenského plynárenského a naftového zväzu Rastislav Ňukovič.