The Uncertainty of Brexit and COVID-19 as Factors Determining EU Exports - Kittová, Zuzana, 1975-
Analýzu dopadov neistoty, ktorá sprevádzala dlhý a náročný proces odsúhlasovania podmienok obchodných vzťahov medzi EÚ a Spojeným kráľovstvom. V roku 2020 musela EÚ čeliť nielen Brexitu, ale aj príchodu globálnej pandémie COVID-19, ktorá spôsobila najhlbší pokles medzinárodného obchodu v histórii. Predmetom autorského záujmu bolo preskúmať nielen neistotu vyplývajúcu z Brexitu, ale aj pandémie COVID-19 spolu s ďalšími faktormi, ktoré ovplyvňujú export EÚ.